Relatieproblemen?

Bij mij kun je terecht voor relatietherapie in zowel Arnhem als Zutphen

Relatietherapie

In iedere relatie komen wel eens irritaties, meningsverschillen en ruzies voor. Ieder mens is verschillend, dus dat kan wel eens botsen, dat is heel normaal. Soms leidt dit echter tot problemen, zeker wanneer gevoelens niet worden uitgesproken en je van de ander niet begrijpt waarom die zo reageert.

Wanneer jullie zijn vastgelopen en tegen problemen aanlopen waar je samen niet meer uitkomt, dan kan relatietherapie helpen. In de therapie kijken we samen in welke situaties het mis gaat en hoe jullie dan met elkaar omgaan. We gaan kijken welke negatieve patronen er in jullie relatie zijn geslopen, die ervoor hebben gezorgd dat jullie op het punt zijn gekomen waar je nu bent.

Door hier bewust van te worden kunnen we samen kijken welke onderliggende angsten en verlangens bij beiden aanwezig zijn. Door deze uit te spreken naar elkaar ontstaat er meer wederzijds begrip en verbondenheid en kan de onderliggende liefde weer gaan stromen.

Relatietherapie kan je relatie versterken wanneer er bijvoorbeeld sprake is van:

  • Communicatieproblemen
  • Onzekerheid, jaloezie en/of ontrouw
  • Het gevoel hebben dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn
  • Bindingsangst, verlatingsangst
  • Seksuele problemen
  • Ruzie en conflicten
  • Onverwerkt trauma

Ik geef relatietherapie op basis van haptotherapie en EFT (Emotionally Focused Therapy). EFT is gericht op het verkrijgen van een veilige emotionele verbinding tussen mensen. Hierbij kijken we op welke manier jullie elkaars onderliggende pijnplekken op een negatieve manier triggeren en hoe je dit kunt veranderen.

Samen met het doen van ervaringsgerichte oefeningen vanuit de haptotherapie krijgen jullie een goed beeld hoe je emotioneel en fysiek reageert op elkaar. Deze bewustwording helpt jullie om je veilig te voelen bij de ander en een diepere emotionele verbinding met elkaar te krijgen.

Relatietherapie is niet alleen bedoeld als laatste redmiddel, maar juist ook een manier om jullie relatie te verdiepen. Ook als je relatie goed loopt is het niet verkeerd om eens een soort relatie-APK te doen. In een relatie vergeten we ook vaak om de mooie, lieve en leuke dingen van elkaar te benoemen. Dit geeft je relatie ook een fijne boost.

Hebben jullie nog vragen of willen jullie een afspraak maken? Neem dan gerust even contact met mij op.

Kosten

Intakegesprek/relatietherapiesessie van 75 minuten € 121,00